In de media

Arabprints.nl gespot in Mzine Magazine

De Nederlandse markt was kort geleden nog niet voorzien van islamitische producten, maar de markt veranderd en we krijgen steeds meer mogelijkheden om islamitisch verantwoord in te kopen. Van halal producten kijken we al niet meer op, maar Arabische muur stickers zijn nieuw…

Arabprints is gespecialiseerd in Arabische muurstickers voor alle kamers in huis. Je kunt kiezen tussen hadiths, islamitische citaten of Arabische woorden om een islamitisch/Arabisch tintje te geven aan je huis. Zelfs kinderkamers en keukens kunnen nu voorzien worden van Arabische muurstickers.

Wij vroegen initiatiefnemer en bedenker van de Arabische muurstickers Mohamed Amin hoe hij op dit idee is gekomen:

“Arabprints is in eerste instantie uit een persoonlijke behoefte ontstaan. Ik heb zelf een vrij moderne huisinrichting en miste toch dat Arabische erin. Ik wou zelf geen drastische wijzigingen in het interieur aanbrengen en ben toen gaan zoeken naar alternatieven. In mijn zoektocht stuitte ik op muurdecoraties, die en vrij eenvoudig en mooi kunnen zijn.

Ik merkte ook op dat er in de Nederlandse en Belgische markt nog geen partij was die Arabische kalligrafie en Islamitische teksten kon aanbieden, laat staan maatwerk. Hierop heb ik ingespeeld en heb zo Arabprints.nl opgezet. Zelf spreek ik goed Arabisch en kan ik goed overweg met Arabische klassieke kalligrafie. Dit doe ik digitaal met professionele programma’s.

De meerwaarde van onze muurstickers is dat we ons ook richten op Islamitische en educatieve elementen. Zo hebben we smeekbedes die mensen dagelijks hieraan herinneren. Ook hebben we voor de kinderen leerzame stickers met bijvoorbeeld het Arabische alfabet. Zo komt het kind op een speelse wijze in aanmerking met het Arabisch. Bewustwording is ook een belangrijk onderdeel geworden bij de 3e generatie jongeren. Vele hebben een heimwee naar hun eigen identiteit. Zelf denk ik dat een permanente aanwezigheid van dit element (Arabische kalligrafie) dit weleens kan stimuleren. Het Arabisch is een taal waar we trots op kunnen zijn.

Onze filosofie is dus muurstickers te vervaardigen tegen een betaalbare prijs met als doelstelling meer bewustwording te creëren onder de 3e generatie en uiteraard ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de Arabische taal.”


Arabprints gespot in Hoda Magazine

Arabprints heeft in de Hoda Magazine gestaan in de rubriek Wonen. De magazine is voor de (jonge) Marokkaans Nederlandse vrouw. De thema was zomersfeer in huis brengen met leuke en unieke Arabische woondecoraties.

Een shot uit Hoda Magazine Zomer-editie